head_bg

Cation fesuiaiga resin: faʻaaogaina ma le tausiga

I le faʻatinoga ole faʻaaogaina ole resin, e tatau ona 'aloʻese mai le faʻaleagaina o meafaʻapipiʻi, meaola ma le suauʻu, ma le mataʻutia ole faʻamamaina o nisi otaota i luga ole resin. O le mea lea, e tatau ona aveʻese le mamafa uʻamea uʻamea ao le i faʻaaogaina le suavai suavaia oona i le resin o le anion e aloese ai mai le faʻatamaia o mamafa mamafa uʻamea i le kapini. A maeʻa taʻavale taʻitasi, o le suavai lafoai i le pou a le AC e tatau ona toe lafoa i tua i le tane vai lafoai, ona faʻasusu lea i le paipa vai poʻo le faʻamamaina o vai. A uma ona tumu le resin, e le talafeagai ona faʻasusu ma paka i le uluaʻi vaifofo mo se taimi umi pe a maeʻa, ma e tatau ona fufuluina i le taimi.

Pe o le cation resin poʻo le anion resin, pe a faʻaaogaina mo ni nai taʻamilosaga, o le AC gafatia o le a faʻaititia. I le tasi itu, o le mafuaʻaga mo le faʻaititia o le mafai ona o le filifiliga e le atoatoa, ma o le aofaʻi o ioni i luga o le resin e le o i lalo ua faʻaputuputu malie, lea e aʻafia ai le masani fesuiaiga; I leisi itu, H2CrO4 ma H2Cr2O7 i le chromium o loʻo i ai vai otaota o loʻo i ai le oxidation aafiaga i luga o le resin, e mafua ai le cr3 + sili atu ma sili atu i le resin, lea e aʻafia ai le faʻagaioiga masani o le resin. O le mea lea, pe a fai o le resin gafatia ei ai se taua pa'ū, o le resin faʻagaoioia tatau ona faʻataunuʻuina.

O le faʻagaoioia metotia o anion resin tatau ona ese e tusa ai ma le suavai lafoai. O le poto masani i le lotoifale i le togafitia o le chromium o loʻo i ai suavai lafoai e ala i le faʻaaogaina o le resitala e faʻaaoga ai le anion. O le faʻavae faʻavae e pei ona taua i lalo: faʻasusu le anion resin i le 2-2.5mol / 1h2so4 solution pe a maeʻa masani, ona e auai lea i le NaHSO3 i lalo o le faifai malie e palu faʻatasi, ma faʻaititia le cr6 + i luga o le resin i le cr3 +. O le resin e faʻasusu i le tali i luga mo le tasi le ao ma le po, ona fufuluina lea i le vai manino. Toe fai le gaioiga i luga mo le 1-2 upu, ona aveʻese lea o le cr6 + ma le cr3 + i le resin, ona faʻaaoga lea o le NaOH e suia ai mo le faʻaaogaina.

O le mafuaʻaga autu o le faʻagaoioia o le faʻaaogaina o le aveʻese o uamea mamafa na faʻaputuputu i luga o le resin, ae maise lava i latou tau taugata cations ma le malosi faʻamalosia malosiaga ma resin, pei o le fe3 +, cr3 +. E mafai ona faʻagaoioia i vivo. O le aofaʻi o le vai faʻagaoioia e faʻaluaina le tele o le resin. Hydrochloric acid meafaigaluega ma le faʻatulagaina o le 3.0mol / 1 o loʻo faʻaaogaina. O le resin vaega ua faʻasusu ma le tafe fua faatatau o 1-2 taimi le tele o le resin, ma o le faʻatulagaina o 2.0-2.5mol / 1 sulfuric acid fofo. E tasi le aso ma le aso e tasi (a itiiti mai 8 itula). O le fe3 +, cr3 + ma isi mamafa uamea uʻamea i le resin e masani ona aveʻesea. A maeʻa le fufuluina, e mafai ona faʻaaogaina le resin.


Taimi Post: Jun-09-2021